Voor aanpak infrastructuur behandeling nota van wijziging nodig in DNA

“Ministerie van Openbare Werken krap met middelen”

Het ministerie van openbare werken (OW) heeft bestekken klaar voor het ophalen van goten, kanalen en het dichten van kuilen. Dit zegt minister Riad Nurmohamed in gesprek met Dagblad Suriname. De minister benadrukt dat het niet gaat om het asfalteren van wegen, maar om het dichten van kuilen. De bewindsman merkt op dat de begroting van 2021 op is en de nota van wijziging nog niet is behandeld in het parlement. “Hierdoor zit het ministerie momenteel krap met middelen om te werken aan de infrastructuur. Zoals in de aanbestedingskalender te zien is, hebben we wel alles aanbesteed.” Nurmohamed erkent het probleem van het niet beschikken over voldoende financiële middelen. “Ik kan niet zeggen wanneer deze situatie is opgelost”, licht hij verder toe. Zelf spreekt hij de hoop uit dat er snel verlichting komt voor het ministerie om aan de slag te kunnen. De krant berichtte onlangs dat burgers vaak kritiek uiten op de kwaliteit van het wegennet en zich afvragen wanneer de kuilen in de wegen en andere infrastructurele zaken aangepakt worden. Als het aan de minister ligt, komt daar dus zo snel mogelijk verbetering in.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: