Veel politie bij vergadering Sallons in Nickerie

Gisteren hield Michael Salons, voorzitter van de Werknemersorganisatie Openbare Werken (WOOW), een vergadering in Nieuw Nickerie. De politie was in groten getale aanwezig. Aanleiding was een recente confrontatie op het terrein van OW Nickerie, waarbij Salons fysiek is aangevallen en bedreigingen naar hem zijn geuit. Hiertegen heeft hij inmiddels aangifte gedaan bij de politie van Nieuw Nickerie. Voor de vergadering heeft Sallons toestemming gevraagd en verkregen van de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed. De aanwezigen van de vergaderingen gaven aan niet bang te zijn voor de politie. “Waarom moeten we bang zijn?” Eerder heeft WOOW-voorzitter Sallons ook acties gehouden bij het hoofdkantoor van OW in Paramaribo.

Bondsvoorzitter Sallons vertelt dat hij een goede meeting heeft gehad afgelopen vrijdagochtend in Nickerie. Sallons zelf spreekt van “een heel goed verlopen meeting”, waarbij hij ondersteuning kreeg van de politie in het rijstdistrict. Wel vertelt de bondsvoorzitter dat hij vrijdag opnieuw werd bedreigd. “Maar ik heb mijn ding kunnen doen en heb nog geen informatie over hoe het zit met het verloop van de aangifte naar aanleiding van de mishandeling.” De schermutseling ontstond woensdag op het terrein van Openbare Werken, omdat Sallons geen toestemming zou hebben voor het betreden van het terrein.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: