Na Covid-19 Fonds nu ook een Fonds voor Covid-19 Vaccin

Het budget van het Nationaal Covid-19-Vaccinatieplan, met als doel om in 2 jaar tijd ruim 400.000 burgers in het land te vaccineren, is geschat op SRD 16 miljoen en betreft zowel de aankoop van vaccins als de hiermee gepaard gaande uitgaven voor de toediening. Dit meldt de Communicatie Dienst Suriname zaterdag 10 april.

De aanvoer van de vaccins vindt plaats via internationale partners en Surinames participatie in de Covax-faciliteit, waar thans nog een flink deel van de vaccins aangekocht dient te worden.

Vanwege de huidige financieel-economische situatie, is na overleg met stakeholders, waaronder SU4SU en het Bedrijfsleven, besloten om een gezamenlijke inspanning te plegen voor financiering van het Vaccinatieplan. Hiertoe is een fonds ingesteld, dat beheerd wordt door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de ministeries van Volksgezondheid, Financiën en Planning en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Elke financiële bijdrage aan het Vaccinatieplan wordt op prijs gesteld en kan gestort worden op één van de bankrekeningen bij de Centrale Bank van Suriname:

SRD: 0313100/001-281-968 Fonds voor Covid-19 vaccin

US$: 0313100/001-163-840 Fonds voor Covid-19 vaccin

Euro: 0313100/001-077-978 Fonds voor Covid-19 vaccin

De regering doet thans weer een beroep op de samenleving. Met elke bijdrage aan het Fonds wordt verder gewerkt aan het kunnen verbeteren van de Covid-19-situatie in het land en de bevordering van het welzijn van de burgers.

error: Kopiëren mag niet!