1e schrijfwedstrijd met kinderen van tehuizen en enkele scholen

Thema: Mijn gevoelens in Covid- 19 tijd

Het directoraat Cultuur ondersteund door de afdeling culturele en creatieve vorming heeft op 09 april kick-off gegeven aan een schrijfwedstrijd. Sherwin Valies geeft namens directoraat Cultuur het volgende mee in gesprek met Dagblad Suriname. Onder het directoraat Cultuur is er een beleidsgebied literatuur opgenomen. Literatuur wordt gezien als een stukje cultuur, omdat de beleving van Suriname en Surinaamse schrijvers neergepend wordt. In het kader hiervan is gedacht aan het organiseren van een schrijfwedstrijd voor jongeren om zij die dit talent bezitten te motiveren en stimuleren er iets mee te doen. Het is de 1e schrijfwedstrijd en kan gezien worden als een pilot. In dit stadium is gekozen voor kinderen van tehuizen en enkele scholen. De wedstrijd duurt 2 dagen en wordt vandaag op 10 april afgesloten. De kinderen worden gesplitst in 2 categorieën te weten 12 tot en met 14 jaar en 15-16 jarigen. Beide categorieën zullen er winnaars hebben van 1-3, de nummers 1, 2 en 3 krijgen een geldbedrag namelijk SRD 250, SRD 200 en SRD 150. Elk kind een deelname certificaat en de winnaars een aparte certificaat. Alle kinderen krijgen 2 boekjes van de WWF en een boek van de schrijfster Indra Hu. De winnaars worden bekend gemaakt nadat alle inzendingen zijn beoordeeld door een Jury.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: