Werkgroep biedt conceptwet Paspoorten aan minister Somohardjo aan

Minister Bronto Somohardjo van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op donderdag 1 april de werkgroep: ‘Regels Houdende Reisdocumenten’, ontvangen op zijn kantoor. De werkgroep bestaat uit BiZa-ambtenaren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken

(CBB) en het Algemeen Secretariaat Verkiezingen (ASV), zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Tijdens het bezoek heeft de werkgroep de conceptwet ‘Paspoorten’ aangeboden aan de minister. De bewindsman gaat het concept doornemen en doorgeleiden naar de president Chandrikapersad Santokhi en na overleg naar De Nationale Assemblee ter goedkeuring. 

Bharti Kalpoe, voorzitter van de werkgroep, zei dat er momenteel gewerkt wordt met de Resolutie van 26 oktober 2018 no.235/18, waarin de vereisten/regels van het Surinaamse paspoort staan opgenomen. Volgens haar is het van belang dat er een speciale wet komt. Minister Somohardjo voegde eraan toe, dat de wet niet alleen bedoeld is om duidelijke regels vast te stellen, maar ook zal bijdragen aan visumvrij reizen naar verschillende landen. Kalpoe zegt dat in de conceptwet er een aantal wijzigingen is opgenomen, waaronder aangepaste tarieven, biometrische gegevens, nieuwe geldigheidsduur en dubbele nationaliteit. Het zakenpaspoort komt te vervallen.

Kalpoe: ‘De conceptwet is af, maar we hebben nog een heel traject te doorlopen. In principe is het halve werk al gedaan.’

error: Kopiëren mag niet!