VHP-Assembleelid Debi wil van minister Amoksi harde aanpak criminaliteit

Het VHP-Assembleelid Radjendre Debi heeft maandag, naar aanleiding van recente berichten in de media over gewapende roofovervallen, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie  in een brief welke maatregelen hij denkt met spoed te kunnen treffen ‘om de criminaliteit hard aan te pakken’ en ‘om het veiligheidsgevoel in de samenleving terug te brengen’.  

Volgens Debi verschijnen de laatste weken dagelijks berichten in de media over gewapende roofovervallen op klaarlichte dag zowel op straat als in supermarkten en woonhuizen.

Deze roofovervallen c.q. geweldsmisdrijven gaan aldus Debi gepaard met:

– een toename en verruwing van de criminaliteit; – veel ouderen en senioren burgers die het slachtoffer worden van roof middels geweldpleging; – veel ondernemers die het slachtoffer worden’ – veel vrouwen die het slachtoffer worden’ – er wordt veel geweld gebruikt bij deze roofovervallen waardoor slachtoffers getraumatiseerd raken.

Tot slot hoopt het Assembleelid van de minister ‘te vernemen, als verantwoordelijke voor de veiligheid van de burger, wat uw toekomstig beleid in deze zal zijn om de veiligheid van de samenleving te garanderen?’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: