Volksgezondheid werkt aan bevoorrading schaarse medicamenten

Overheid heeft bij BGVS betalingsachterstand van US$ 3.5 miljoen

Het ministerie van Volksgezondheid laat maandag 5 april weten dat er een schaarste van ziekenhuis antibiotica en psychofarmaca is ontstaan, als gevolg van een ernstig financieringstekort van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), ontstaan door grote betaalachterstanden vanuit de overheid in de periode 2019/2020. 

De overheid heeft een tekort van US$ 3.5 miljoen (ongeveer 54 miljoen SRD) geconstateerd en is bezig deze achterstand in te lopen. Gezien de

procedure van medicatiebestelling, wordt alles in het werk gesteld om binnen een week de voorraad van deze medicatie te hebben aangevuld.

De tekorten worden opgevangen om het BGVS na meer dan een jaar weer in staat te stellen zelf medicijnen in te kopen. Het is te verwachten dat deze schaarse medicamenten binnen een week ingevlogen worden, omdat het ministerie van Financiën extra middelen beschikbaar stelt.

Dit probleem wordt erkend door Volksgezondheid en er is al gecommuniceerd met de voorzitters van de Nationale Ziekenhuis Raad, de Vereniging van Medici in Suriname en de relevante specialisten.

Er wordt gewerkt aan een spoedige oplossing in het belang van de gezondheidszorg en de regering doet er alles aan om herhaling van dit ontstane ongerief te voorkomen, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: