Veteraan actrice Shashikala Om Prakash Saigal overleden

Veteraan actrice Shashikala Om Prakash Saigal is zondag op 88-jarige leeftijd overleden. Ze was in meer dan 100 films te bewonderen in ondersteunende rollen. Enkele van deze films zijn Bimla, Sujata, Aarti, Anupama, Waqt, Gumrah en Khubsoorat.

Verschillende grootheden, waaronder acteur Jagdeep’s zoon Naved Jafri, uit de industrie condoleerden de nabestaanden via social media.  Maar ook de Indiase politicus en zakenman Praful Patel liet via Twitter weten diep geschokt te zijn door het nieuws van het overlijden van Shashikala.

Shashikala werd in 2007 door de Indiase regering geëerd met de prestigieuze Padma Shri voor haar ongeëvenaarde bijdrage aan de wereld van film en kunst. Ze kreeg ook de felbegeerde Lifetime Achievement Award op de V. Shantaram Awards in 2009. Daarnaast won Shashikala twee Filmfare Awards voor haar werk in Aarti en Gumrah.

Shashikala, geboren op 4 augustus 1932 in het district Solapur in Maharashtra, was een van de zes kinderen die zich al op zeer jonge leeftijd met kunst bezighielden. Shashikala heeft twee dochters uit haar huwelijk met Om Prakash Saigal.

Shashikala was het laatst te zien in Padmashree Laloo Prasad Yadav uit 2005, waarin ze de rol vertolkte van een Zuid-Afrikaanse getuige.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: