Lease-partner Air Belgium van SLM ook in zwaar financieel weer

Air Belgium, de luchtvaartmaatschappij van de Grieks-Belgische zakenman Niky Terzakis en de maatschappij bij wie de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) toestellen leased (inhuurt), verkeert, evenals de SLM, in financieel zwaar weer. De Belgische luchtvaartmaatschappij is vooral afhankelijk van chartervluchten en het verhuren van haar vliegtuigen aan andere maatschappijen in de wereld. Het bedrijf zou miljoenen euro’s schuld hebben.

De enige reguliere routes – naar de eilanden Guadeloupe en Martinique – zijn vanwege Covid-reisbeperkingen opgeschort tot in ieder geval juli. Als nieuwe bestemming Curaçao in beeld zijn, zo bericht de Belgische krant De Standaard zaterdag 3 april.

Air Belgium, dat sinds 2018 bestaat, beschikt over een vloot van zeven vliegtuigen en zou zo’n 350 personeelsleden hebben.

Het bedrijf moet het vooral hebben van chartervluchten voor onder andere British Airways, Tui Fly, Air France en de SLM. Volgens de luchtvaarteconoom Wouter Dewulf, werkzaam aan de Universiteit Antwerpen, gaat Air Belgium niet failliet zolang ze cash heeft.

Terzakis vindt de SLM, ondanks de financiële problemen, een ‘betrouwbare partner’ en houdt vast aan de overeenkomst. Dewulf: ‘Ik heb toch mijn bedenkingen. Ik hoop voor Air Belgium dat ze hun geld zullen zien.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: