Uitschrijving NV New Surfin kan niet per brief

In de kwestie NV New Surfin is het uitschrijven bij de Kamer van Koophandel (KKF) niet zomaar even te doen. Meerdere juristen laten Dagblad Suriname weten dat de oprichting van de nv bij notariële akte heeft plaatsgevonden. De jurist van New Surfin, Prenobe Bissesur, heeft KKF per brief gevraagd om de inschrijving door te halen, omdat de aandeelhouders in casu 2 ministeries zijn en deze ministeries geen rechtspersonen zijn. Bissesur concludeert derhalve dat de nv nimmer rechtsgeldig is opgericht. “Wat Bissesur uit het oog verliest, is dat de oprichting bij authentieke akte heeft plaatsgevonden en dat het Wetboek van Koophandel uitdrukkelijk de procedure voorschrijft voor de uitschrijving uit het register van KKF. KKF heeft niet de bevoegdheid om een authentieke akte, die door 1 partij ter discussie wordt gesteld, voor onwaar aan te nemen. Dat kan alleen wanneer er een rechtelijk vonnis daarover is.”

De schuldvraag of een dergelijke inschrijving nog bij KKF actueel is, ligt daarom niet bij die instantie, benadrukken de juristen tegenover de krant. De voorzitter van KKF, Anil Padarath, kon geen uitsluitsel geven of de inschrijving nog actief is. Hij wees erop dat via de aanvraag van een uittreksel ook gecontroleerd kan worden of de inschrijving nog actief is. 

RB

error: Kopiëren mag niet!