Tieners weten geen raad met zoveel vrije dagen

“Na die lange vakantie heb ik helemaal geen zin in nationale feestdagen”, zeggen enkele tieners aan de krant. “Ik heb zo lang thuis gezeten en ondanks ik niet naar school ging, heb ik niet genoten van het thuisblijven. Het heeft echt geen zin”, zegt John tijdens een gesprek. “Feestdagen kan je ook niet uitgebreid vieren, dat maakt het ook anders. Het beste dat ik kon doen, was opzoek gaan naar een werk om iets te verdienen”, benadrukt John.

“Op de nationale feestdagen heb je meer kansen een werk te vinden. Je kan tuinieren, kleine klusjes doen of iemand helpen rond het huis. Je heb ook enkelen die een extraatje geven, maar zolang ik kan werken, ben ik blij. In deze vrije dagen die wij hadden en tot nog toe hebben, kon ik al mijn werk doen dat gedaan moest worden. Enige wat nog valt te doen, zijn de dagelijkse taken, waaronder helpen opruimen, helpen koken of in de tuin zijn, maar voor de rest heb ik niets anders te doen”, zegt Anuradha. Vakantiejob kan ik ook niet zoeken, want dat gaan mijn ouders niet accepteren. Nu de school weer begonnen is, moet ik mijn volle aandacht vestigen daarop. Maar uiteindelijk wil ik toch werken om uit huis te zijn en zo ook te sparen. A oso libie kong werie mie”, benadrukt Anuradha.

“Een paar jaren terug zat ik op de vrije dagen vriendinnen te storen. Maar nu heb ik afspraken met vrouwen die mijn dromen werkelijk kunnen maken. De jongste heet SRD 20 en de oudste SRD100. Nu denk ik alleen maar aan geld maken”, zegt Faroek. De situatie is zodanig veranderd dat je nu geen vrouw kan zoeken. Vrouwen zoeken zelfs geen mannen meer, maar kijken uit naar mogelijkheden om geld te maken. Dus nu is alles wat de klok slaat, geld”, aldus Faroek.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: