Suriname wil een ambassade in Ghana en Zwitserland

Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de regering niet van plan is welke ambassade dan ook te sluiten. Naar verluidt komen er zelfs een paar ambassades in de wereld bij. Suriname zou een ambassade willen openen in Zwitserland en in Ghana.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking was – vooralsnog – niet bereikbaar voor een reactie. Al langere tijd is er sprake van het aantrekken van de relatie met Ghana, vooral vanwege een historische band tussen beide landen. Zwitserland kan mogelijk als interessant worden gezien vanwege de diverse internationale organisaties, die in het land hun zetel hebben. In het land zou slechts een handjevol Surinamers woonachtig zijn.

Vandaag de dag heeft Suriname een ambassade in onder andere China, de VS, Brazilië, Guyana, Venezuela, India en Indonesië en een consulaat op onder andere Curaçao en Haïti. Overigens worden naar verwachting binnen afzienbare termijn alle ambassadeurs teruggeroepen en vervangen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: