Bond SBB kan zich vinden in aanpassing koersconversie salaris

De secretaris van de Bond van het personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Dino Souprayen, laat weten dat in de langslepende zaak, waarbij gevraagd werd om een aanpassing van het loon middels een verhoogde koersconversie, de kogel door de kerk is. “Eerder kwam hiervoor nog de rechter aan te pas, maar na aantreden van de nieuwe directeur vroeg de rechter dat we weer met elkaar in gesprek traden.” Lange tijd was het salaris van het personeel gekoppeld aan de oude dollarkoers van SRD3,35. Volgens Souprayen is nu een dollarkoers van SRD 7 overeengekomen voor het overig personeel, terwijl dit voor stafleden tussen de SRD5 en SRD7 is. Hij benadrukt de goede verstandhouding met directeur Stanley Betterson. “Met de directeur kijken we nu hoe de controle op de houtproductie verbeterd kan worden. Dit jaar willen we 1 miljoen kuub hout controleren.” Souprayen zegt tot slot dat anders de organisatie veel geld misloopt, waardoor het problematisch blijft om het personeel te kunnen uitbetalen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: