Verdachte (28) woninginbraak weet 7 maanden uit handen politie te blijven

De 28-jarige C.S. is dinsdag 30 maart door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden voor inbraak in een woning op het Militaire project te Nieuw Amsterdam zo’n zeven maanden geleden, aldus bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 3 april.

Het slachtoffer van de inbraak had woensdag 2 september 2020 aangifte gedaan bij de politie van het bureau Nieuw Amsterdam. Zij verklaarde, dat de verdachte de woning had weten binnen te komen door een raam te forceren. Verschillende goederen, waaronder een televisie, werden gestolen. 

Het onderzoek in deze zaak werd vervolgens overgedragen aan de recherche van Regio Oost. Aan de hand van vingerafdrukken die door de afdeling Forensische Opsporing werden aangetroffen, kwam de verdachte, een bekende van de politie, in beeld.

De verdachte werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven. Het lukte het RBTP hem uiteindelijk op 30 maart op zijn woonadres aan te houden, waarna hij werd overgedragen aan de Recherche van Regio Oost. 

Bij de voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie verklaarde de verdachte, dat hij de inbraak in de woning niet heeft gepleegd en dat de politie een vergissing heeft gemaakt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd C.S. in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: