Minister Amoksi voert motivatiegesprekken met politiecommandanten

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft donderdag de kick off gegeven voor motivatiegesprekken binnen het Korps Politie Suriname met de politiecommandanten van de verschillende diensten van het korps. Het doel is om te komen tot een effectievere aanpak van de criminaliteitsbestrijding, aldus het ministerie in een persbericht.

De directeur Operationele diensten, Olton Helstone, korpschef Roberto Prade en beleidsadviseur Udo Karg waren ook aanwezig. De bewindsman heeft de commandanten van onder andere de Digitale Recherche, het Arrestatie Team (AT), het Regio Bijstands Team (RBT), de afdeling Kapitale Delicten en de Inlichtingendienst gemotiveerd om met nieuwe strategieën te komen om zodoende de verschillende vormen van misdrijven die zich de afgelopen dagen binnen de samenleving hebben voorgedaan, aan te pakken. 

De minister heeft getracht de leidinggevenden in een actiestand te krijgen om een betere bijdrage te leveren aan de bestrijding van de criminaliteit, aldus het ministerie. Er was een goede interactie tussen de minister en de commandanten. Tijdens dit onderhoud werd ook gekeken naar capaciteitsversterking van de politie en internationale samenwerking met bevriende landen. 

Het opvoeren van de surveillance in de diverse woonwijken en in de binnenstad kwam ook aan de orde. De minister vroeg de commandanten er op toe te zien, dat de politie in de ressorten preventief te werk gaat en zich dus op straat laat zien. Minister Amoksi zal de komende dagen motivatiegesprekken voeren met overige leden van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: