Verdachte (47) van verduistering machines aangehouden in Nieuw-Nickerie

De 47-jarige S.J. is woensdag 24 maart door leden van de Recherche van Regio West in Nieuw-Nickerie aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht een aantal machines te hebben verduisterd, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 2 april. 

Het slachtoffer, S.R. (40), had op maandag 8 maart namens zijn vriend  die in het buitenland verblijft, aangifte van verduistering bij de politie van Wageningen tegen S.J. gedaan. Volgens verklaring van de aangever stuurde zijn vriend vanuit het buitenland machines en onderdelen naar Suriname, met de bedoeling dat S.J. ze moest inklaren en vervolgens verkopen. Na de verkoop moest J. het geld overmaken voor D.

Ook moest de aangever bepaalde machines met grote economische waarde in Euro’s thuis ophalen bij de verdachte.  Daarbij ontdekte S.R. dat van deze splinternieuwe en complete machines onderdelen ontbraken. Ook van de andere machines die de man moest verkopen, bleken onderdelen te zijn verwijderd, waarna S.R. aangifte deed.

De verdachte werd opgespoord en aangehouden. Hij gaf de politie te kennen, dat hij de machines wel had ontvangen, maar dat hij geen onderdelen had weggehaald. Bij een ingesteld onderzoek in zijn woning, werden enkele van de machines in zijn huis aangetroffen en inbeslaggenomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte S.J. in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: