Verdachte, 31, van betrokkenheid beroving vreemdeling (63) opgepakt

De 31-jarige J.L. is woensdag 24 maart door de Recherche van Paramaribo aangehouden. De man wordt ervan verdacht, dat hij met twee nog voortvluchtige kompanen een 64-jarige vreemdeling met geweld heeft beroofd van zijn koffers, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 2 april.

Het slachtoffer deed aangifte van de beroving op het politiebureau Munder. Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat de 64-jarige man via social media een jonge vrouw leerde kennen, waarop hij smoorverliefd werd. Op slinkse wijze heeft de vrouw kunnen bewerkstelligen, dat de vreemdeling grote geldbedragen voor haar overmaakte, om zogenaamd zaken voor hem in orde te maken voordat hij naar Suriname kwam.

Op de dag dat hij in Suriname arriveerde, kon de jonge vrouw hem niet ophalen van de J.A. Pengelluchthaven en werd hij door twee mannen afgehaald. De vreemdeling werd door de twee op een locatie in Paramaribo-Noord afgezet, waar de twee mannen met geweld zijn koffer namen.

Na de aangifte werd de auto van de twee mannen aan de hand van het kentekennummer getraceerd. De eigenaresse van de wagen werd zaterdag 19 maart aangehouden en zij verklaarde dat de auto inderdaad op haar naam staat geregistreerd, maar door haar man wordt gereden. Daar zij niets met de zaak bleek te hebben, mocht zij naar huis, en werd J.L. op zijn woonadres opgespoord, doch niet aangetroffen. Toen hij hoorde dat de politie naar hem op zoek was, meldde hij zich op het politiebureau. De verdachte werd direct aangehouden en hij gaf aan slechts de bestuurder van het voertuig te zijn geweest toen de vreemdeling opgehaald moest worden van de luchthaven.

Hangende het onderzoek is J.L. na afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld. 

Aan de opsporing en aanhouding van de twee mannen en de jonge vrouw wordt nog gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!