Gerechtshof Leeuwarden veroordeelt dader ‘riviermoord’ in Suriname weer tot 20 jaar cel

Sharied S. is vrijdag 2 april weer veroordeeld tot twintig jaar cel voor het vermoorden van de Almeerse Aradhana Nazir in Suriname. De vrouw belandde in juni 2015 door toedoen van S. ’s nachts in de Surinamerivier, aldus het Gerechtshof in Leeuwarden. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden. De rechtbank in Lelystad kwam in 2019 tot hetzelfde vonnis. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Het Hof spreekt van een ‘koelbloedige moord’, waarbij de man geld wilde verdienen aan de dood van Nazir. Hij ging daarbij ‘berekenend en gewetenloos’ te werk, aldus de rechters.

De 29-jarige vrouw raakte te water bij een afgelegen pier in Paramaribo. Volgens het Hof staat vast dat Nazir, die niet kon zwemmen, door toedoen van S. in de Surinamerivier belandde. De doodsoorzaak is niet vast komen te staan. Volgens het Hof is ze waarschijnlijk geduwd, maar mogelijk was de vrouw voor haar val al gedood.

Het OM is ervan overtuigd dat S. Nazir voor haar dood sterke drank liet drinken. Het stel had enkele uren voor de dood van Nazir rum met 90% procent alcohol gekocht. Volgens het OM was dit op aandringen van S.

De nu 39-jarige S. uit Amsterdam had volgens het Hof financieel belang bij haar dood. Een maand voor de trip naar Suriname was door Nazir een levensverzekering van drie ton afgesloten met S. als begunstigde. Hij belde in Suriname met verzekeraar Dela om te vragen of alles goed was geregeld ‘voor als het straks zover is’. Bij terugkomst in Nederland nam hij opnieuw contact op om te vragen naar de uitkering. Daarnaast had Nazir kort voor de trip een tweede uitvaartverzekering van 10.000 euro afgesloten, op aandringen van S.

Het Hof stelde ook het opmerkelijk dat de Amsterdammer niet in het water is gesprongen om Nazir te redden. Dat hij meerdere relaties tegelijk had, roept ook vraagtekens op bij de rechters.

S. heeft altijd ontkend. Volgens hem is Nazir gevallen. Hij was met haar naar de pier gegaan, waar zij even wilde liggen, omdat ze zich door drankgebruik niet lekker voelde. Hij ging naar eigen zeggen even plassen; toen hij terugkwam was Nazir verdwenen. S. is niet in het water gesprongen om haar te redden, omdat er volgens hem een sterke stroming stond en hij bang is voor troebel water.  

De verklaringen van S. zijn volgens het Hof wisselend en tegenstrijdig. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: