Sabajo: “Controle handhaving covid-regels nodig”

NDP-parlementariër Claudie Sabajo keurt het af dat ondanks er een Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand is aangenomen, het blijkt dat er geen beleid is met betrekking tot het sluiten van openbare plaatsen op hoogtijdagen. Volgens de politica was dat duidelijk te zien tijdens de viering van Holi Phagwa, alwaar veel openbare plaatsen zijn gebruikt voor samenscholing van mensen. De beelden daarvan waren voor eenieder te zien op social media. “Er moet specifiek worden aangegeven dat openbare plaatsen op hoogtijdagen gesloten dienen te zijn voor openbare vermakelijkheden. We willen de regering helpen nadenken, maar dat kunnen wij niet als de regering niet met ons communiceert. Er wordt ook niet gecontroleerd. Daarom vragen wij dat er voortaan ook gecontroleerd zal worden dat inderdaad handhaving plaatsvindt”, zei Sabajo dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA).  De NDP’er stelde aan de andere kant de feestgangers ook te begrijpen. “Dit zijn de naweeën van 1 jaar stilstand vanwege de pandemie en het uitblijven van de handreiking vanuit de regering naar het volk toe. Als er niet gefeest mag worden, laat dat dan ook gelden voor de regering”, aldus de NDP’er.

Ook Ivanildo Plein van de NPS keurde de massa-samenscholing in de binnenstad op Phagwa-dag af. Hij wilde de reden van de regering weten waarom het mis is gelopen en de covid-regels niet in acht genomen zijn. “Was de politie niet beschikbaar om op te treden? Wat zal er gebeuren om dat te voorkomen?”, stelde Plein. Volgens de NPS’er zijn deze vragen belangrijk om te voorkomen dat er inderdaad een nieuwe golf aan besmettingen ontstaat. Het is dweilen met de open kraan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: