Nederlandse ambassadeur Van der Zwan bezoekt minister Ramadhin

De Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Volksgezondheid. Hij heeft gesproken met minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin en de waarnemend directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul.

Enkele onderwerpen die aan de orde kwamen waren de gezondheidscrisis, de publieke gezondheidszorg, de opleiding tot specialisaties, de verbetering van het contact tussen de ziekenhuizen, het uitwisselen van kader, medicamenten en de participatie in lokale projecten.

Minister Ramadhin gaf aan, dat middels diepgaande gesprekken en met de inzet van beide partijen, de mogelijkheden voor een win-win instelling voor beide landen bekeken kunnen worden. Het betreft in deze niet alleen ondersteuning op economisch-, maar ook op organisatorisch vlak. 

‘U mag op mij rekenen zodra het zal gaan om volksgezondheid vraagstukken’, aldus de minister. Tot slot zei hij te hopen een beroep op Nederland te mogen doen inzake het participeren in lokale initiatieven.

Volgens de ambassadeur staan alle tekenen op groen om te komen tot een goede en hechte samenwerking waar beide landen van kunnen profiteren. Volgens Van der Zwan staat het ministerie voor gigantische uitdagingen en heeft bovenal bewondering voor de wijze waarop Suriname de Covid-19 besmettingen onder controle heeft weten te houden. 

Beide partijen kijken ernaar uit om spoedig te onderhandelen over de mogelijke samenwerkingsverbanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: