Gajadien: ‘Niet presterende adviseurs bedanken’

Coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien (VHP) zei dinsdag tijdens de behandeling van de wijziging van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 (Valutawet) in De Nationale Assemblee (DNA) dat er duidelijkheid moet komen rond de vele personen die vette salarissen ontvangen als adviseurs van zowel de president als vicepresident. “Wij worden de laatste tijden wel vaak overspoeld met allerlei salarissen dan wel vergoedingen die adviseurs bij het kabinet van de president en het kabinet van de vicepresident nog uitbetaald krijgen. Zij het mensen die bedankt zijn? Omdat er toch wel een afspraak is dat mensen die geen diensten meer leveren, bedankt worden. Als de mensen niet presteren, bedank ze. Ze hebben hun diensten al geleverd, maar op dit moment unu no mang pai den mang moro ifi den no e wroko moro”, benadrukte de VHP-topper. NDP-fractieleider Rabin Parmessar is het eens met Gajadien, maar vindt dat in het verlengde hiervan alle namen van staatsadviseurs moeten worden ingediend. Doelende op Gregory Rusland van de NPS, stelde Parmessar dat er ook een betaalde staatsadviseur in het parlement zit. “Hoe verklaar je dat? Laat er een overzicht komen over wie allemaal de afgelopen periode erbij zijn gekomen. Laten wij die lijst zien”, aldus Parmesssar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: