Diamanten huwelijk voor echtpaar Moenier-Maksoedan

Het echtpaar Moenier-Maksoedan herdacht op 26 maart jongsteleden het feit dat zij 60 jaar zijn getrouwd. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van Bic Paramaribo Noordoost.  Echtgenote Moenier Fatiman is geboren op 06 november 1946 en echtgenoot Moenier Mohamed Rafiek op 29 april 1945 te Paramaribo.

Echtgenote Fatiman, komt uit een gezin van 12 kinderen. Tot haar 14e woonde zij bij haar ouders te Mottonshoop, die haar vervolgens hebben uitgehuwd aan de toen 16 jarige Mohamed. Zij heeft de Elizabethschool bezocht tot de 5e klas en is op latere leeftijd gaan werken bij Arbeidsinspectie en heeft 20 jaren haar krachten gegeven. Echtgenoot Mohamed komt uit een gezin van 9 kinderen, waarvan hij de jongste is. Hij heeft de Wenselschool bezocht tot de 6e klas en is daarna gaan werken als bakker bij Bakkerij Hollandia, waar hij 28 jaren trouw heeft gewerkt.

Meneer Mohamed reed op de fiets en zag Fatiman en vroeg zich af wie dat mooi meisje was. Het werd een geregeld huwelijk. Het huwelijk heeft op 26 maart 1961 in Paramaribo plaatsgevonden thuis bij de woning van mevrouw Fatiman, die zij van haar vader heeft gekregen aan de Geetaweg. Uit dit huwelijk zijn 7 kinderen geboren waaronder 2 jongens en 5 meisjes. Er zijn ongeveer 50 kleinkinderen.

Het echtpaar is gelukkig met hun kinderen en kleinkinderen. Als ouders hebben zij ervoor gezorgd dat al hun kinderen een goede basis hebben en zelfstandige volwassenen zijn geworden binnen de samenleving. De basis voor een gezegend en lang huwelijk is volgens hun, de vreugdevolle momenten, altijd naar elkaar luisteren, respect tonen naar elkaar toe en blijven geloven en vertrouwen in de liefde.

Het echtpaar heeft bezoek ontvangen van Adjunct District Secretaris Foe-Aman, District Secretaris Panka en districtscommissaris Ricardo Bhola die de felicitaties hebben overgebracht en de gebruikelijke enveloppe hebben overhandigd aan het echtpaar.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!