Bouterse: “Ik hou me met andere zaken bezig”

Krijgsraad verwerpt alle excepties in verzetzaak

Ex-legerleider Desi Bouterse zegt dat hij zich bezighoudt met andere zaken, dan het 8 decemberstrafproces. “We zitten in een bepaald politiek proces, dus u moet geen andere zaken verwachten dan dat alle verweren op een bepaalde manier worden gedefinieerd en verworpen wanneer ze dat niet willen gebruiken”, zei de NDP-leider woensdag na afloop van de strafzitting, waarin zijn verzetszaak in het 8 decemberstrafproces is behandeld. De Krijgsraad heeft alle excepties van Irwin Kanhai, advocaat van Bouterse, verworpen. Nu de excepties van Kanhai zijn verworpen, kan begonnen worden met de inhoudelijke behandeling van het verstekvonnis van Bouterse. De volgende zitting staat dan ook al gepland voor 30 april. Tegenover journalisten wenste de ex-president niet aan te geven of hij wel of niet teleurgesteld is in de beslissing van de Krijgsraad. Wel stelde hij dat alles tot nu toe ‘in de lijn der verwachtingen is’. De NDP-topper stelde heel wat andere belangrijkere zaken aan zijn hoofd te hebben.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: