“Bloed doneren blijft belangrijk”

Bloeddonoren worden opgeroepen om de Nationale Bloedbank zo optimaal mogelijk te bezoeken. “Bloed doneren blijft belangrijk”, zegt Elinor King, algemeen coördinator bij de Nationale Bloedbank van het Surinaams Rode Kruis tegenover Dagblad Suriname. De optimale ondersteuning vanuit de samenleving is vereist om de vraag naar bloed te kunnen garanderen. Het Surinaamse Rode Kruis doet een beroep op de samenleving om bloed te doneren aan de Nationale Bloed Bank. “We merken dat de aanloop bij de Nationale Bloedbank (NBB) na de afname tijdens de periodes van lockdown weer is toegenomen. Maar de vraag naar bloed is groot. In de ziekenhuizen is er sprake van wachtlijsten voor bloedproducten. We kunnen bij de NBB geen voorraad opbouwen. Ben jij bloeddonor? Kom dan gauw langs en red levens.” King roept bestaande donoren op om op hun kaartje te kijken wanneer zij weer kunnen doneren, en dat zeker te doen. Indien personen bloeddonor willen worden, kunnen zij contact opnemen met het Surinaamse Rode Kruis gevestigd aan de Gravenberchstraat 2. Bij alle bezoeken aan de bloedbank worden de huidige covid-19 maatregelen strikt opgevolgd. Tenslotte dienen donoren die gevaccineerd zijn tegen het covid-19 virus er rekening mee te houden dat zij pas twee weken na de vaccinatie weer kunnen doneren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: