Aangescherpte Covid-19 veiligheidsmaatregelen komende nationale vrije dagen – Politiebewaking bij Waka Pasi en Palmentuin

Vrijdag 2 en maandag 5 april gelijkgesteld met de zondag

Het ministerie van Justitie en Politie, dat belast is met de ordehandhaving van de Covid-19 maatregelen is op basis van de laatste ontwikkelingen binnen de samenleving genoodzaakt de veiligheidsmaatregelen vanaf vrijdag 1 april voor de komende feestdagen landelijk aan te scherpen, zo meldt het ministerie donderdag 1 april.

In dit kader is bepaald:

1. Dat vrijdag 2 april en maandag 5 april gelijkgesteld worden met de zondag. De lockdowntijd (avondklok) voor het weekend (zaterdag -zondag) is van 21.00.uur – 05.00. uur Van maandag tot en met vrijdag: 23.00 uur – 05.00 uur)

2. Alle locaties landelijk met een openbaar karakter mogen niet meer dan 50 bezoekers toelaten. Dit afhankelijk van de beschikbare capaciteit en met inachtneming van de social distance.

3. Dat de locaties Waka Pasi en Palmentuin bewaking krijgen. 

Het Korps Politie Suriname zal hierbij de ondersteuning krijgen van Defensie. De bestuursdienst van Paramaribo Noord-Oost zal ook in dit gebied haar controle uitoefenen.

De politiecontrole in de buurten en in het verkeer wordt ook opgevoerd. Bij misstanden zal er niet geschroomd worden om alle ten dienste staande middelen aan te wenden en ook hard op te treden.

Het ministerie van Justitie en Politie doet een beroep op de samenleving om gehoor te geven aan de maatregelen van de regering, zodat gezamenlijk de verspreiding van het Covid-19 virus wordt tegengaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: