Veel belangstelling voor speurtocht in de Cultuurtuin

Afgelopen zondag 28 maart 2021 organiseerden Tropenbos Suriname en haar twinningspartner het ITC in Nederland, in samenwerking met Tigri Endurance Sport Club, leden van de United Tour Guides Suriname en de Stichting Nationale Parken een sportieve speurtocht in de Cultuurtuin. Lisa Best van Tropenbos Suriname laat weten dat er veel aanmeldingen waren. 180 registraties en meer dan 40 groepen die hebben deelgenomen. “Het doel van de speurtocht was om mensen bekend te maken met de historische en de natuurlijke waarde van de Cultuurtuin”, vertelt Best. “Maar ook om de mensen actief buiten bezig te laten zijn”, vult ze aan. Bij de herdenking van Wereld Bossendag afgelopen 21 maart, is de nadruk vooral op het beter waarderen van al het groen om ons heen. Het thema ‘Herstel van de kwaliteit van onze bossen’ is ook toepasselijk voor de urbane bossen en in het bijzonder de Cultuurtuin, een natuurrijke omgeving in hartje stad. In dat kader werd de speurtocht gehouden.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: