Suriname draagt officieel Manorma Soeknandan voor als kandidaat secretaris-generaal bij CARICOM

De regering heeft de kandidatuur van Manorma Soeknandan bekendgemaakt voor de positie van secretaris-generaal bij de CARICOM. Soeknandan is thans plaatsvervangend secretaris-generaal op het CARICOM Secretariaat in Georgetown, Guyana, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname woensdag 31 maart.

Deze voordracht is gedaan tegen de achtergrond van het belang dat Suriname hecht aan het regionaal integratieproces, dat een goede basis biedt voor het realiseren van nationale en regionale ontwikkelingsdoelen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, die de kandidatuur-brief namens de regering heeft verzonden naar de voorzitter van de Gemeenschapsraad (Community Council) van de CARICOM, memoreert dat Suriname eveneens enorme waarde hecht aan de deelname van Surinamers in regionale en internationale organisaties.

De Community Council, bestaande uit onder andere ministers van Buitenlandse Zaken, zal medio april 2021 bijeenkomen om de procedure voor de selectie van de uiteindelijke secretaris-generaal vast te stellen. Hierna zal een advies worden uitgebracht aan de Staatshoofdenconferentie van de Caribische Gemeenschap, die het definitieve besluit zal nemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: