Spelers Natio ontvangen bij aankomst op ‘Zanderij’ gedateerd certificaat van directeur Sportzaken

Een deel van de spelers van Natio, het nationale voetbalteam van Suriname, zijn dinsdagavond bij aankomst op ‘Zanderij’ (de Johan Adolf Pengelluchthaven), na hun vlucht vanuit Florida (VS), ontvangen door de directeur Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gordon Touw Ngie Tjouw, en directrice Priscille Dawsa van Toerisme van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Natio had echter van tevoren laten weten, geen prijs te stellen op een dergelijke ontvangst. Immers, het merendeel van het team was niet vanuit Florida afgereisd naar Suriname, maar was rechtstreeks vertrokken naar de diverse landen in de wereld waar zij spelen. 

De directeur Sportzaken en de directrice Toerisme hielden een speech voor de spelers en overhandigden iedere speler een certificaat. ‘Dit is gewoon wazig’, aldus de spelers, zo vernam de redactie van Dagblad Suriname uit betrouwbare bron. Daarenboven staat op het certificaat duidelijk leesbaar als datum 8 december 2020. 

Volgens de bron zijn de spelers van Natio er niet van gediend dat kennelijk ‘politiek’ met ze wordt bedreven. Overigens moesten de spelers en begeleiders gewoon in de rij met andere passagiers wachten op ‘Zanderij’ voor de paspoortcontrole en dergelijke en was er protocollair niets voor Natio geregeld, tot ergernis van de spelers.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: