Minister Somohardjo ontvangt vakbondsleiders

‘Ambtenaren diverse ministeries zouden voor miljarden SRD’s zijn benadeeld’

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft dinsdag de vakbondsleiders David Bakker van de bond bij Milieu-Inspectie, Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken en Imro Edam, die vier bonden van Volksgezondheid onder zich heeft en de Bond Sluizen en Gemalen, ontvangen en gehoord, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname woensdag 31 maart.

Bakker is van mening, dat ambtenaren van verschillende ministeries benadeeld zijn geworden voor miljarden SRD’s. Hij wordt hierbij ondersteund door Edam en Sallons. 

Minister Somohardjo heeft de vakbondsleiders ontvangen om zaken nader te bespreken. Tijdens het gesprek is afgesproken met de bonden om al hun problemen en eisen op papier te zetten, waarna deskundigen op het ministerie na zullen gaan of de overheid fouten heeft gemaakt. Indien fouten zijn gemaakt dan zullen deze gecorrigeerd worden. ‘We zijn tot de conclusie gekomen, dat wij niet vandaag hieruit komen. We willen over zulke zaken niet zo snel een beslissing nemen’, aldus de minister. 

Hij zegt verder, dat het geen eenvoudige zaken zijn die heel snel opgelost kunnen worden, vandaar het ministerie in alle rust deze zaken goed zal uitwerken. De bewindsman is bereid alle bonden aan te horen, ook van zijn ministerie. Echter verwacht hij dat de vakorganisaties oprechtheid tonen.

Voor wat betreft de status van de ambtenaren op het ministerie van Openbare Werken zal minister Somohardjo eerst met collega-minister Riad Nurmohamed om de tafel zitten om precies te weten wat de situatie is. ‘Als ministerie die het personeelsbeleid richting geeft, is het belangrijk dat ook Binnenlandse Zaken betrokken wordt bij de gesprekken tussen de bond en Openbare Werken.’ Met de bond bij het ministerie van Openbare Werken is een vervolggesprek gepland. De bewindsman is zich ervan bewust dat de bonden opkomen voor hun leden, maar zo moet volgens hem de regering opkomen voor de hele bevolking. 

‘We moeten oppassen voor de 54.000 ambtenaren die reeds op de rol zijn. Elke beslissing die wij nemen moet doordacht zijn. Want we kunnen het volk niet dieper in de penarie brengen’, aldus de minister.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: