Jogi en Dijksteel keuren beleid Bazo- en BZV-kaarten af

“Verkrijgen kaart vandaag de dag lijdensweg”

De VHP-parlementariërs Mahinder Jogi en Cheryl Dijksteel vinden het afkeurenswaardig dat het tegenwoordig een lijdensweg is voor de Surinamer om zijn Bazo- of BZV-kaart verlengd te krijgen. “Mensen weten niet waar ze aan toe zijn. Het vinden van een kaart is vandaag de dag een lijdensweg. Sinds maandag ben ik bezig voor iemand die beenmergkanker heeft te zoeken naar een Bazo-kaart. Ik heb twee ministers gevraagd, maar het is niet gelukt. Ik heb de voorzitter van het parlement gevraagd en vanmiddag pas 1.30 uur heb ik een kaart kunnen krijgen. Dit kan en mag niet”, zei Jogi dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA). In gesprek met Dagblad Suriname zegt Jogi

“Laten de mensen weten waar ze aan toe zijn”

Volgens Dijksteel, die tevens voorzitter is van de vaste commissie Volksgezondheid, weet nog steeds niemand wat de status is van de Bazo- en BZV-kaarten, terwijl vandaag (31 maart, red.) alle kaarten vervallen. “De ziektelast binnen onze bevolking is al zwaar genoeg. Er is covid-19 en er is ruis met betrekking tot het vaccinatieplan, terwijl mensen zich nu ook zorgen moeten maken over het vervallen zijn van hun kaart”, benadrukte Dijksteel. Zij gaf aan dat de regering precies moet aangeven wat het traject is van deze kaarten, want het is al drie keren voorgekomen dat Sozavo de deadlines niet heeft gehaald en steeds heeft moeten verlengen om meer ruimte te krijgen om de registraties te verwerken. “Laten de mensen weten waar ze aan toe zijn”, aldus Dijksteel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: