Het mooiste moment in het leven van ‘Krishna Mathoera’

Het leven is vol momenten van betekenis. Als je denkt aan belangrijke momenten in het leven, kun je aan uiteenlopende gebeurtenissen denken. Vaak ervaren verschillende personen momenten en emoties ook anders. Sommige momenten in het leven zijn er om te vieren en sommige om afscheid te nemen. Er zijn momenten in het opleidingsleven, het gezinsleven of in de werkcarrière. Er zijn gelukkige en verdrietige momenten. Alle momenten hebben hun waarde

en er zijn eindeloos veel belangrijke momenten in het leven. Dagblad Suriname geeft in een reeks van interviews burgers, die hun sporen hebben verdiend in de samenleving op verschillende vlakken, alsook actieve politici, academici en vooraanstaande Surinamers de gelegenheid om te vertellen over het mooiste moment in hun leven.

Het mooiste moment voor Krishna Mathoera

Krishnakoemarie “Krishna” Mathoera, weduwe van Hussainali, is geboren op 23 mei 1963 in het district Wanica. Zij is een Surinaamse politica en voormalige politiecommissaris, maar ook een hadja (een persoon die de islamitische heilige bedevaart heeft verricht). Mathoera groeide op in het district Wanica en volgde na de middelbare school de Opleiding tot Hogere Ambtenaren van Politie. Zij begon als rekruut bij het Korps Politie Suriname en groeide tot de op één na hoogste rang in het korps van commissaris van politie. Tijdens haar loopbaan volgde ze meerdere trainingen en behaalde onder andere een master Bestuurskunde aan het Lim A Po Institute. Haar laatste functie bij de politie was directeur Beleids- en Beheersondersteuning. Vanaf 2015 is zij lid geweest van De Nationale Assemblée voor de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Tijdens de verkiezingen van 2020 was zij lijsttrekker voor de VHP in Paramaribo en werd zij herkozen met de meeste kiezers achter zich in Paramaribo. Op 17 juli 2020 nam zij vervolgens het roer over als de eerste vrouwelijke minister van Defensie van Suriname.

De minister is overtuigd over haar mooiste moment in haar leven. “Ja, ik weet het. Het mooiste moment voor mij was het aanraken van de Kaaba Sherief, gelegen in Mekka, Saudi-Arabië, de heiligste plaats in de Islam. Het was een onvergetelijk blij en mooi moment”, stelt minister Mathoera. Zij stelt verder bijzonder dankbaar te zijn voor alle steun in de strijd voor een beter leven en beter land. “Vol dankbaarheid, vol optimisme en enthousiasme kijk ik dagelijks ernaar uit om iets voor mijn land, mijn landgenoten en mijn medewerkers te doen. Om iets terug te geven. Ik koester de mooiheid, de liefde en ondersteuning. Moge de Almachtige ons kracht blijven geven en laten wij er samen een mooie en sterke Suriname achterlaten voor de komende generaties”, besluit minister Mathoera. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: