‘Het gevoel van geluk kan voor velen verschillen’ (deel 2)

Een goed gevoel of het gevoel van gelukkig zijn, kan op verschillende manieren gewekt worden. “Eenieder is anders ingesteld. Ik voel mij gelukkig door te planten of dagelijks in de tuin bezig te zijn. Planten doe ik al jaren en ik ben ermee opgegroeid. Mijn oma verkocht vroeger bloemen en plantjes langs de waterkant. Daarna begon mijn moeder totdat zij haar eigen winkeltje opende en nu doe ik het”, zegt Harold. In deze tijd hoor je niet vaak dat mannen zich bezighouden met planten. Toen Harold jong was, werd hij ook vaak geplaagd omdat bepaalde mensen van mening waren dat planten ‘vrouwenwerk’ is. “Maar waarom kan een man een tuin wel schoonmaken, maar niet opbouwen? Het houdt me weg van stress, ruzie, onnodige uitgaven, brengt mijn gezin bijeen, helpt de natuur ook en ik verdien wat centjes ermee. Meer kan ik niet vragen. Je omgeving neemt over wat jij als persoon weerkaatst en het gevoel van geluk probeer ik dagelijks te delen”, aldus Harold.

Tiveny gaf aan dat eten haar gelukkig maakt. Zij houdt ook van koken en verdient haar centjes ook daarmee. “Zolang ik in een dag iets lekker eet, voel ik me lekker of anders gezegd gelukkig. Ook de positieve reacties van mijn klanten en gezin maken mij gelukkig. Als je een goed gevoel kan delen, doe het dan. Vooral nu eenieder leeft in een soort toestand en ernaar verlangt om zich gelukkig te voelen. Al is het voor een moment; doe het met geheel je hart”, aldus Tiveny.

Gelly gaf aan dat hij elke dag na het werk over straat moet. “Een borreltje nemen en ‘blo wang vijfje’ doet je heel goed. Als ik thuis ga zitten, ga ik stressen en het uiteindelijk ook uithalen op mijn gezin zonder het te willen. Nadat ik al die negatieve energie op straat heb weggehaald, ben ik vol vreugde thuis. Misschien moeten mannen dat doen om minder in conflict te komen met hun geliefden. Een half uur ontspannen in een ruimte doet genoeg. Je denkt nuchter na en voel je ook anders”, zegt Gelly.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: