Gouden huwelijk voor echtpaar Rodjan

In het jaar 1971, 50 jaren terug, is het echtpaar Rodjan in het huwelijksbootje gestapt. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van BIC Wanica Zuid-Oost.

Echtgenoot Rodjan Mohamed Jacob is geboren op 20 juli 1949 in het district Suriname. Hij heeft de Talbotschool (glo) bezocht. Zijn loopbaan begon als chauffeur bij de oliemaatschappij Esso, alwaar hij ongeveer 12 jaren heeft gewerkt.  Hierna onderhield hij de route Paramaribo – Lelydorp. Het mooie is dat hij dit met zijn eigen bus deed. Hij heeft verder ongeveer 15 jaren gefungeerd als penningmeester van de Moskee Sadar Anjoewan, alwaar hij thans de functie van president-commissaris bekleedt. Daarnaast is hij ook beheerder van de gelijknamige begraafplaats Sadar Anjoewan aan de Rahemalweg. In zijn vrije tijd doet hij aan tuinbouw, overwegend voor eigen gebruik. Als hobby had hij voetballen en hengelen. Echtgenote Abdoella, Emmy Sarifan geboren op 24 juli 1954 in het district Suriname. Zij bezocht de St. Helena school (glo). Zij is altijd de motor van het gezin geweest en had zij over het algemeen de zorg over haar gezin in handen.

Het huwelijk werd gearrangeerd door de moeder en een tante van de heer Rodjan. Uit dit huwelijk zijn 5 kinderen geboren, waaronder 3 zonen en 2 dochters. Het echtpaar is ook gezegend met 18 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Enkele hoogtepunten van het echtpaar zijn de geboorte van hun kinderen en het afreizen naar verschillende landen, in het bijzonder Saoedi-Arabië en wel Mekka. Als geloofsovertuiging belijden zij het Islamgeloof en zijn trouwe moskeegangers van eerdergenoemde moskee.

Het echtpaar kreeg bezoek van de districtscommissaris van Wanica Noord – West, Suraksha Sital-Hirasingh, de districtssecretaris Stephen Dompig en de adjunct-districtssecretaris Revenna Sanches, die de districtscommissaris van Wanica Zuid-Oost, Mohamed S. Goelaman, vertegenwoordigden. Aan hen werden 2 bloemstukken, een felicitatiekaart en een ingelijste foto overhandigd.

error: Kopiëren mag niet!