Goede Vrijdag en Kalender Waldy Simson 1

De Surinaamse kunstenaar Waldy Simson staat gereed met het blad voor de maand april van de Kalender Waldy Simson. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie.

“Vooraf kon ik mij absoluut niet voorstellen dat het door mij geschreven lied “Maak ons vrij van zonde, Heer” mijn leven, in positieve zin, zo ingrijpend zou veranderen. De tekst en daarna de muziek van het lied heb ik in Nederland mogen schrijven op basis van de verbeelding dat ik op Golgotha, op Goede Vrijdag, als toeschouwer aanwezig was bij de kruisiging van Jezus Christus. “Maak ons vrij van zonde, Heer” werd voor het eerst, gearrangeerd door John Nelom, ten gehore gebracht door het Jeugdkoor Maranatha, onder directie van Arthur Roosblad, tijdens een Paasconcert in de Grote Stad kerk in Suriname. Het koor kreeg van het publiek een staande ovatie voor de zeer indrukwekkende wijze waarop ze mijn compositie ten gehore hebben gebracht waardoor ze, als toegift aan het publiek, het lied wederom en op een nog indrukwekkendere wijze ten gehore hebben gebracht. Ook de dirigent, Rufo Odor, van het gastkoor, Canta Aruba, aan het Paasconcert was diep geraakt door “Maak ons vrij van zonde, Heer” en door tussenkomst van Oswald Braumuller, van Tori Oso, heb ik Rufo mogen ontmoeten. Kort nadat Rufo  foto’s van mijn beeldend werk had gezien nodigde hij mij terstond uit voor deelname aan een groepsexpositie in Club Suriname op Aruba.

“Aan de expositie, die in het kader stond van 135 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname, heb ik naar tevredenheid van de organisatie deelgenomen en kwam ook met een uitnodiging van de Arubaanse overheid, ter verzorging van een solo expositie, op zak terug naar Suriname! Ook de verzorging van mijn eerste solo expositie op Aruba was meer dan naar tevredenheid van partijen en had, onder andere, als consequenties: dat ik niet drie maar twintig jaar zou mogen wonen en werken op Aruba, internationaler aan de slag kon met mijn kunst, zestien jaar kon werken aan “Het mozaiëkhuis”, in het kader van de negentigste verjaardag van Nelson Mandela in Zuid-Afrika heb mogen exposeren en daarbij door God instaat werd gesteld één van werelds grootste en belangrijkste vrijheidsstrijders, Nelson Mandela, te mogen ontmoeten” aldus de kunstenaar

De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname zal de eerste stichting zijn die in aanmerking zal komen voor ondersteuning van een concreet project met de opbrengsten van de verkoop van de kalender.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: