72-Jarige vrouw krijgt 25.000e Covid-vaccinatie toegediend

De 72-jarige Grace Tjon A San–Ooft heeft donderdagmiddag de 25.000e Covid-vaccinatie toegediend gekregen. De vrouw valt onder de prioriteitsgroep van 60-plussers die nu aan de beurt is om gevaccineerd te worden. Directeur Rakesh Sukul van het ministerie van Volksgezondheid overhandigde de senioren burger een bos bloemen en een Libi Langa T-shirt. 

Volgens de directeur is mevrouw Tjon A San een voorbeeld voor heel veel andere senioren burgers die de noodzaak van vaccineren in zien. Suriname is nu ruim een maand bezig met vaccineren. Minister Amar Ramadhin heeft aangegeven dat na de start op 23 februari het doel is om het aantal vaccinaties op te voeren naar 10.000 per week.

De volgende prioriteitsgroepen zijn nu aan de beurt:

Alle 60-plussers (thuiswonend en in bejaarden- en verzorgingstehuizen). Alle 40-plussers met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten (dialysepatiënten), suikerziekte, overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk. Alle zorgmedewerkers.

Het ministerie is heel tevreden over het vaccinatieproces tot nu toe. Zij vaart wat het gebruik van het AstraZeneca vaccin betreft volledig op de aanbevelingen van gezaghebbende onderzoeks- en gezondheidsinstituten zoals de World Health Organization (WHO) en het European Medicines Agency (EMA). Daarnaast wordt het ministerie geadviseerd door de Technische Advies Commissie (TAC).
Om de vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat een ieder die gevaccineerd wil worden zich eerst registreert op de website www.laatjevaccineren.sr.  Als de online registratie niet lukt, dan kan gebeld worden met het gratis nummer 178.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: