Savanne hert Bambi in Paramaribo Zoo ‘gruwelijk afgeslacht’

Paramaribo Zoo: ‘Kijk uit in omgeving dierentuin en Charlesburg of u daar wild vlees kunt kopen’

Personeel van de Paramaribo Zoo werd zaterdagochtend opgeschrikt door de vondst van de kop en ingewanden van hert Bambi. Het is nog niet duidelijk wie het savanne hert heeft gedood en wat er met de rest van Bami is gebeurd. Vermoed wordt,dat het de slachters vooral te doen was om het vlees van het hert.

De Paramaribo Zoo heeft inmiddels op haar Facebookpagina geschokt gereageerd: ‘Onze Bambi is dood! Genadeloos en gruwelijk afgeslacht door een stelletje onverlaten. Zijn kop en ingewanden heeft men, als oud vuil, voor ons achtergelaten. We zijn er allemaal kapot van. Wie doet zoiets en vooral waaròm?’ Onder dit bericht op de Facebookpagina van de dierentuin is inmiddels door bijna 400 mensen een reactie geplaatst.

De dierentuin laat weten, dat de politie onderzoek doet naar de daders en dat mensen die informatie hebben, die kunnen delen met de politie via het nummer 451222.

‘Laat het niet gebeuren dat de dieren in onze dierentuin slachtoffer worden van criminele slagers. Wij kunnen er bijna niet van slapen. Help ons met deze strijd tegen dit ongelooflijk onrecht. Al onze dieren hebben bescherming nodig. Ook van u!’, aldus de dierentuin.

Daarnaast vraagt de Paramaribo Zoo iedereen oplettend te zijn deze dagen: ‘Kijk uit in de omgeving van de dierentuin en Charlesburg of u daar wild vlees kunt kopen. Of dat u misschien iets hoort dat daarop zou kunnen wijzen. Wij hebben het vermoeden dat onze Bambi geslacht is om zijn vlees en dat het in de buurt verhandeld wordt.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: