President Santokhi gedenkt overleden Harrypersad Boedjawan als ‘geliefd mens’

De directeur-eigenaar van Cobo Holding en fanatiek zangvogel liefhebber en voetbalfanaat is op 24 maart op 74-jarige leeftijd overleden. Bij de uitvaart zondag van de Zangvogelsporter van de twintigste eeuw, Harrypersad Boedjawan, heeft president Chandrikapersad Santokhi benadrukt, dat Boedjawan een geliefd mens was bij alle lagen van de samenleving, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

President Santokhi zei, dat hij Harrypersad nog onlangs heeft ontvangen in het presidentieel paleis. ‘Harry heeft mij zoveel projecten laten zien die hij nog graag zou willen doen in het belang van de gemeenschap. Projecten die zouden bijdragen aan de versterking van de economie. Van het creëren van werkgelegenheid tot Suriname een leidende rol te geven in de industriële ontwikkeling. Harry is niet alleen een legendarische sportzoon van Suriname, maar ook een ondernemer geweest om u tegen te zeggen. Een volksmens, een Surinamer met liefde en sympathie voor mede-landgenoten.’

Harrypersad Boedjawan is een icoon van de oudste voetbalclub van Suriname. Kenneth Jaliens merkte op, dat Boedjawan een cruciale bijdrage heeft geleverd bij de bouw van het Voorwaarts Stadion achter de Anthony Nesty Sporthal. Hij is enkele keren bestuurslid van Voorwaarts geweest en bekleedde van 1998 tot en met 2010 de functie van voorzitter. Hij heeft de eer gehad om enkele kampioenschappen van de club mee te maken, de club met een onbeschrijfelijke plek in zijn hart.

President Santokhi zei verder, dat de ridder Boedjawan moed en durft achterlaat. ‘Deze waardige Surinamer laat achter durf om te ondernemen, en dat hebben we nodig in deze tijd.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: