Man, verdacht van ernstige mishandeling van zijn zus, na 6 maanden aangehouden

Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM), bijgestaan door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), hebben dinsdagavond 23 maart op de kruising van de Martin Luther Kingweh en de Industrieweg Zuid de verdachte D.V., alias ‘Toen Toen’, aangehouden voor zware mishandeling van zijn zus en diefstal. Dit meldt het Korps Politie Suriname maandagavond 29 maart.

Zijn 32-jarige zus S.V. had op 19 september 2020 aangifte tegen haar broer gedaan op het politiebureau Latour. Volgens verklaring van de vrouw had zij haar zoontje naar de winkel gestuurd met SRD 20 om brood te kopen. Toen haar broer de jongen zag, trok hij het geld uit zijn hand en ging er met het geld vandoor.

Toen haar jongere broer thuis kwam vroeg S.V. hem om rekenschap. Dit viel niet in goede aarde viel bij hem, waarop hij een bijl pakte en een arm van zijn zus daarmee kapot sloeg. Daarna verdween de broer  en wist uit handen van de politie te blijven. De zus is door deze mishandeling deels verlamd geraakt.

Na uitgewerkte informatie door de Recherche van Regio Midden, aan wie de zaak is overgedragen, kwam D.V. in beeld. Hij werd door het gemengd politieteam in een taxi gezien en aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig, maar met vereende krachten lukte het agenten om hem in de boeien te slaan.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd D.V. in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!