WK-kwalificatiewedstrijd Canada-Cayman Islands verschoven van zondag 28 naar maandag 29 maart

Cayman Islands heeft niet voldaan aan tijdig voldoen van Covid-informatie aan FIFA

De WK-kwalificatiewedstrijd van Canada tegen de Cayman Islands in het IMG Academy Stadium in Bradenton, Florida (VS), is door wereldvoetbalbond FIFA verplaatst van zondag 28 naar maandag 29 maart. De Cayman Islands zijn er niet in geslaagd om tijdig informatie over Covid-19 te verstrekken aan de FIFA. Beide landen zitten in de poule waarin ook Suriname en Bermuda zitten. De wedstrijd zou zondagmiddag om vier uur beginnen.

De Canadese coach John Herdman zei tegenover lokale Canadese media voorafgaand aan de matches tegen Bermuda en de Cayman Islands: ‘We hebben geen Covid-19 positieve tests gehad bij de toegang naar het kamp, wat fantastisch is. Mensen hebben individueel en collectief geweldig werk geleverd. Het team is klaar om te gaan.’

Het uitstel was ‘om de veiligheid van alle deelnemers aan de wedstrijd te waarborgen’, aldus de FIFA

De twee partijen ontmoeten elkaar nu maandag om 18.00 uur in het IMG Academy Stadium van Bradenton. Canada Soccer, de Canadese voetbalbond zei zondag in een verklaring, dat teams de FIFA moeten voorzien van negatieve Covid-19 PCR-testresultaten voor alle spelers en personeel, niet eerder dan 72 uur voordat ze de locatie betreden. Zonder de testresultaten heb je geen toegang tot het stadion.

In een verklaring van twee alinea’s zegt Canada Soccer, dat het ‘een laboratorium had ingehuurd om ter plaatse te zijn met het team om de tests uit te voeren’ en dat al zijn spelers en personeel negatieve tests hadden ondergaan voordat ze aankwamen en terwijl ze in het trainingskamp in Florida waren. .

Het Canadese team was nog in zijn hotel in het nabijgelegen Sarasota toen het zondag nieuws kreeg van het probleem.

De Cayman Islands speelden woensdag in Suriname en verloren met 3-0 in Paramaribo. Suriname leidt momenteel de poule.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: