Waarschuwing ministerie van Volksgezondheid: ‘Vier geen Phagwa in feestverband’

‘Derde Covid-19 golf onvermijdelijk indien men Covid-maatregelen negeert’

Het ministerie van Volksgezondheid doet een dringend beroep op eenieder om de preventieve maatregelen in het kader van Covid-19 serieus na te leven, dat wil zeggen draag een mond-/neuskap, houdt 1.5 meter afstand en was de handen. 

Met het oog op Phagwa is het risico op besmetting heel groot. Phagwa gaat vaak gepaard met lichamelijk contact, welke uiteraard niet bevorderlijk is in de preventie van Covid-19. Er wordt vanuit het ministerie een dringend en urgent advies gegeven om geen Phagwa te vieren in feestverband. Vanuit de regering is meerdere malen gewezen op de eigen verantwoordelijkheid om besmettingen tegen te gaan.

Op social media circuleert een aantal uitnodigingen en promo’s voor feesten en evenementen op Phagwa dag. Ook zijn er individuen en bedrijven die op prive locaties phagwafeesten organiseren.

De politie zal zichtbaar aanwezig zijn op Phagwa dag en zal extra alert zijn op overtreders. Er zal niet geschroomd worden om op te treden tegen personen die zich schuldig maken aan de overtreding op het verbod op feesten. Een ieder wordt opgeroepen zoveel mogelijk in huiselijke sfeer het holi feest te gedenken. 

Tevens wordt de samenleving opgeroepen om de politie te melden indien men over informatie beschikt over privéfeesten op phagwa dag.

‘Een derde Covid-19 golf zal onvermijdelijk zijn als wij met zijn allen de verantwoordelijkheid over onze gezondheid laten liggen. Met het losbandig feesten zullen de consequenties van een derde golf ook merkbaar zijn. De regering zal dan wederom genoodzaakt zijn om beperkende maatregelen te nemen, hetgeen weer niet bevorderlijk is voor de ontwikkeling van ons land’, zo meldt het ministerie in een spoed persbericht zondag 28 maart.

Tenslotte wenst het ministerie te verduidelijken, dat de berichten als zou er geen lockdown zijn op Phagwa niet op waarheid berusten. Conform het presidentieel besluit geldt er ook op Phagwa dag een lockdown, welke om 23.00 uur in gaat.

Het ministerie van Volksgezondheid wenst een ieder een bezinningsvolle Phagwa toe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: