Veel personen beschikken nog steeds niet over nieuwe Bazo- en BZV-kaarten

“Probeert u over 2 weken”

“Uw stukken zijn nog in behandeling. Probeert u over twee weken als u nog geen bericht heeft.” Zo klinkt een medewerker van het Basiszorgkantoor aan de Gemenelandsweg wanneer gebeld wordt om de status te checken voor de verlenging van de BZV-kaarten. Het is voor veel personen een hele lijdensweg om de vervallen basiszorgverzekeringskaarten verlengd te krijgen. Na een heel proces van screening en herregistratie blijkt het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting nog steeds niet zover te zijn met de stukken van de duizenden personen die zich sinds het vorig jaar november hebben geregistreerd. Een 58-jarige vrouw vertelt aan de krant dat zij al jaren lijdt aan diabetes en bloeddruk en hierdoor elke maand dus bepaalde medicijnen nodig heeft om het leven voor te zetten. Jaren terug kwam zij nog in aanmerking voor de zogenaamde on- en minvermogenkaarten en sinds de overstap naar het basiszorgsysteem, beschikte zij over een BZV-kaart. Echter, nu zit ook zij met de handen in het haar. “Ik heb in de eerste week van januari samen met mijn zus de nodige stukken in een enveloppe in een bak bij het Basiszorgkantoor aan de Gemenelandsweg gedeponeerd, maar steeds wanneer ik bel, blijkt dat de mensen nog niet zover zijn. Op 31 maart, dus over enkele dagen, vervallen alle kaarten. Wat ik dan doen? Moet ik dood gaan van de ergernis? Mijn bloedsuiker is door het piekeren zelfs verder gestegen. Hoe werkt deze minister zo?”, vraagt de vrouw zich af.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: