Politiebericht over dodelijk schietincident te ‘Texas’

Het Korps Politie Suriname bericht zondagmiddag 28 maart over een dodelijk schietincident als gevolg van een slepende ruzie tussen twee broers en een buurtbewoner vrijdagmiddag 26 maart. Daarbij werd de 29-jarige Valentino Cederburg dodelijk door een of meerdere kogels geraakt.

Drie verdachten, R.S. (17), D.M. (33) en U.C. (19), zijn door de politie van het bureau Munder, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), aangehouden.

Zowel agenten van het politiebureau Munder als het RBTP speelden in op een melding van het Command Center, dat in de Peperboomstraat in de omgeving die bekend staat als ‘Texas’ zich een schietincident had voorgedaan.

Bij aankomst op de locatie bleek het te gaan om een slepende ruzie tussen broers en een buurtbewoner, die uit de hand was gelopen. Hierbij liepen de twee broers schotverwondingen op en de schutter en de verdachte R.S. steekwonden.

Beide partijen gingen met eigen vervoer naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), waar Valentino Cederburg kort na aankomst overleed. Zijn jongere broer U.C. (19) die een schotverwonding in zijn borststreek opliep, moest ten gevolge van een opgelopen klaplong met spoed worden geopereerd. 

Schutter D.M. liep steekwonden op in zijn rug en schouderblad. Zowel de jongere broer U.C. en de schutter D.M. zijn onder politiebewaking in het AZP opgenomen.

De verdachte R.S. liep een diepe wond aan zijn arm op en moest ook medisch worden behandeld.

Het lichaam van Valentino Cederburg is na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen en de drie verdachten D.M., U.C. en R.S. zijn in voorlopige verzekering gesteld. 

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: