Holika Dahaan

Geen hoogste Holika (brandstapel) in 2021

De avond voorafgaand aan Holi vindt Holika Dahaan (verbranding) plaats. Vanwege de komst van de Covid-19 pandemie zal het dit jaar geen publieke aangelegenheid zijn. De secretaris van de Priesterraad Sanatan Dharm, pandit Nitin Jagbandhan, heeft dit eerder in een interview met Dagblad Suriname bevestigd. Ook dit jaar is op diverse plekken Holi ingeluid met het planten van een stek van de plant ricinus-castorolie met het bijbehorende gebed in kleine groepen. Voor de krant is het volgende opvallend.

Dit gebeuren heeft in het verleden veel bezoekers aangetrokken. In normale omstandigheden werd vervolgens een feestje gebouwd, een evenement georganiseerd met de bijbehorende toneelopvoeringen, optredens van artiesten en muziekformaties. Men keek ook wel naar de hoogste Holika. Opmerkelijk is dat dit jaar men is overgegaan tot het bouwen van kleinere brandstapels.

Poonam Khoesiaal

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: