Het mooiste moment in het leven van ‘Bronto Somohardjo’

Het leven is vol momenten van betekenis. Als je denkt aan belangrijke momenten in het leven, kun je aan uiteenlopende gebeurtenissen denken. Vaak ervaren verschillende personen momenten en emoties ook anders. Sommige momenten in het leven zijn er om te vieren en sommige om afscheid te nemen. Er zijn momenten in het opleidingsleven, het gezinsleven of in de werkcarrière. Er zijn gelukkige en verdrietige momenten. Alle momenten hebben hun waarde en er zijn eindeloos veel belangrijke momenten in het leven. Dagblad Suriname zal in een reeks van interviews burgers, die hun sporen hebben verdiend in de samenleving op verschillende vlakken, alsook actieve politici, academici en vooraanstaande Surinamers in de gelegenheid stellen om te vertellen over het mooiste moment in hun leven.

Mooiste moment van Bronto Somohardjo

Bronto Salam Gino Somohardjo is een Surinaamse ondernemer en politicus. Bronto Somohardjo is geboren op 20 januari 1980 in het Sint Vincentius Ziekenhuis. Hij is de zoon van Paul Salam Somohardjo en Lisbeth Somohardjo. Samen met zijn vader was Bronto Somohardjo genoodzaakt in 1983 naar Nederland te vertrekken. Zijn vader was een van de personen die actief tegen het militair bewind van de jaren tachtig zijn geweest. Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjah Luhur (PL), werd in het jaar 2000 minister van Sociale Zaken. In dat jaar keerde Bronto Somohardjo officieel terug naar ons land. In Suriname is hij als ondernemer aan de slag gegaan en bij de afgelopen verkiezingen was Bronto Somohardjo een van de belangrijke campagnemakers binnen de PL. Na de coalitievorming werd Bronto Somohardjo door de PL voorgedragen als minister van Binnenlandse Zaken. Hij geeft te kennen dat dit besluit het gevolg was van verraad binnen de partij. ‘Maar wat mijn vader zeker van mij wist, is dat ik het volk nooit zal verraden.’

De huidige minister van Binnenlandse Zaken in de regering Santokhi-Brunswijk nam officieel over op 17 juli 2020. Na nagedacht te hebben over het mooiste moment voor minister Somohardjo komt hij erop: ‘Ja, dat is de geboorte van mijn kinderen. Mijn twee zonnen, ja dat is het. Ik ben de Almachtige dankbaar voor alle zegeningen op mij. Het is tijd om terug te geven aan land en volk. Nu is het tijd om hetgeen wij beloofd hebben te realiseren. Daar zijn wij dag en nacht mee bezig. Ik bid dat de Almachtige ons spoedig in staat stelt de nagestreefde doelen te behalen. Laten wij met z’n allen een mooi land van maken’, besluit minister Somohardjo. 

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: