Voorzitter van de vereniging van winkeliers: “We zitten met onze spullen”

Rudi Balak, voorzitter van de Vereniging van Winkeliers (VVW), zegt dat de winst van de winkelier minder wordt. “De winkelier mag nu 15 procent winst maken. Vergeleken met het buitenland is dat 20 procent op alle goederen. Uit onze winst moeten we alle kosten betalen. Stroom, water en alle andere vaste lasten.” Balak vraagt zich af hoe winkeliers zichzelf moeten redden. “Van de geïmporteerde partijen aardappelen en uien hadden deze allemaal een andere prijs per baal.” Balak zegt dat vroeger, zo een 30 jaar geleden, voor alle goederen die het land inkwamen via het ministerie van Economische Zaken de winstmarge werd berekend. Dat was omdat er een meldingsplicht bestond bij EZ. Hij wil graag dat deze meldingsplicht terugkeert. Een andere situatie is dat de consumenten de winkeliers uitschelden voor de verschillende en hoge prijzen in de winkels. “Veel goederen van ons kunnen niet verkocht worden en we zitten ermee.” Bovendien wijst hij erop dat vroeger de winkeliers over grotere afstanden van elkaar waren verspreid, terwijl nu de concurrentie bijna in elke straat is. “Als we niet opletten, dan zullen de kleine winkeliers failliet raken”, besluit hij.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: