Neus wil einde dubbele salarissen

Maisha Neus, voorzitter van Strei! is niet te spreken over het feit dat het nog steeds mogelijk is dat DNA-leden meerdere salarissen kunnen toucheren. Ze vindt dat het tijd is dat er een goed voorbeeld wordt gegeven. “We moeten inzien dat als je de staat kaalplukt, terwijl de gemiddelde burger het moet doen met SRD 2000 tot SRD 3000 op maandbasis, dat dit een klap is in het gezicht van de bevolking”, benadrukt de Strei!-voorzitter. “Want tijdens de verkiezingen wordt gevraagd om de stem van het volk en vervolgens is dit het resultaat.” Neus zegt zich ervan bewust te zijn dat er verschillende personen met meerdere salarissen in DNA en de politiek vertegenwoordigd zijn. “Maar was er niet good governance en transparantie beloofd? Niet omdat anderen meerdere salarissen verdienen, moet de lijn automatisch doorgetrokken worden. Niet omdat anderen in de sloot springen, moet jij het ook doen”, zegt Neus verhit. “Natuurlijk handelt men niet tegen de wet, maar schaam je je niet hiervoor?”, vraagt zij retorisch. De irritatie bij Neus zit er vooral in, omdat het volk om solidariteit wordt gevraagd en belasting verhogende en andere verhogende maatregelen worden genomen. “We zitten met begrotingstekorten en iedereen weet dat er bezuinigd moet worden.” Ze noemt in dezelfde volzin ook de druk van de ambtenarenlonen. “Het moet bij wet verboden worden dat overheidsfunctionarissen meer dan een salaris toucheren, punt uit”, besluit Neus.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: