MCP-directeur: Vaste prijs liter melk is SRD 9,50 en geen SRD 10

Het is enkele burgers opgevallen dat de prijs van een liter melk van de Melkcentrale, die op SRD 9,50 vastgesteld is, verkocht wordt voor SRD 10 bij enkele winkels. “Die SRD 0,50 is niet veel, maar maakt wel een groot verschil voor iemand die op de centjes moet letten. Nu alles duur is, moet je drie tot vier keren nadenken voor je iets koopt en of als het nodig is”, zegt een burger aan de krant. In een gesprek met de directeur van de Melkcentrale Paramaribo (MCP), Dewkoemar Sitaram, gaf deze aan dat er een vaste opgestelde prijs in SRD is voor de verkoop van 1 liter volle melk en dat is SRD 9,50. “Als de prijs verschilt met die wat aangegeven is, geeft dat aan dat er extra controle moet worden gedaan bij de winkels. Hij geeft verder aan dat het niet de eerste keer is dat er een verschil in prijs is bij de verkoop. De prijzen van de melkproducten zijn overal bekendgemaakt. En diezelfde prijzen worden ook gehanteerd in de winkels”, zegt de directeur. 

Melk is een van de basisproducten, die burgers dagelijks consumeren. Het wordt door jong en oud gebruikt. Met de verhoging van babyvoeding wordt vaker melk gebruikt ter vervanging daarvan. “Niet eenieder is in staat blikken babymelk te kopen, dus we gaan het doen op de manier hoe onze ouders het vroeger deden”, zegt een burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!