Het gevoel van geluk verschilt

(Deel 1)

“Het gevoel van geluk kan verschillen van persoon tot persoon. Ik voel me gelukkig zolang mijn gezondheid 100% is en ik dagelijks kan bewegen”, zegt Astrid tijdens een gesprek aan krant. “Met deze situatie heb je velen die aangeven dat zij niet gelukkig zijn. Het komt door hun werk, de koers, relatieproblemen of de verhoogde prijzen, maar ik zeg dat je geluk bij jezelf moet zoeken. Zolang je helemaal gezond bent, dan ben je ook gelukkig.  Maar enkele ander burgers geven aan dat andere dingen hun gelukkig maakt. “Lekker eten maakt mij gelukkig en ontspannen en dat heb je heel erg nodig. Vooral met de stress van het werk en de druk van het leven”, zegt een andere burger. “Er zijn heel wat dingen die je stressen.”

Anette gaf aan dat zolang zij dagelijks een bordje eten op tafel kan zetten en een glimlach op het gezicht van haar kinderen kan zien, maakt het haar gelukkig. “Geluk brengen voor jezelf is soms heel ingewikkeld. Als alleenstaande is het een beetje moeilijk. Je brengt offers en vergeet soms aan jezelf te denken. Als moeder maakt het je daarnaast heel gelukkig als je kind gelukkig is, dus zolang ik het beste kan doen voor hen, maakt het mij gelukkig.”

Enkele jongeren geven tijdens een gesprek aan dat zolang zij dagelijks kunnen bewegen en naar school kunnen, zij gelukkig zijn. “Ik merk dat mijn ouders heel hard werken, zodat ik het goed kan hebben en mijn best kan doen en een voorbeeld kan zijn voor mijn broertje. Wat mij gelukkig maakt, is dat ik dagelijks met mijn familie en vrienden kan zijn. En dat ik gezond ben en in de gelegenheid ben weer naar school te gaan. Als men mij deze zelfde vraag 3 jaren terug zou stellen, zou ik zeggen dat wandelen en samen met mijn vrienden zijn mij gelukkig zou maken. Maar door de tijden met alles daartussen heeft het mij wel laten denken hoe gelukkig ik ben met een onderdak en ouders die voor mij zorgen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: