Natio in goede stemming in Sarasota, Florida, voor tweede WK-kwalificatiewedstrijd tegen Aruba

In opperbeste stemming, na de overtuigende winst van 3-0 op Cayman Islands woensdagavond, is het Surinaams nationaal voetbalelftal (Natio) donderdagavond laat na een lange, vermoeiende reis met hindernissen gearriveerd in Sarasota, Florida (VS).   

Daar, in Florida, wordt zaterdagavond de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2022 in Qatar gespeeld in het IMG Academy Stadium in Bradenton, omdat Aruba niet beschikt over een door de FIFA goedgekeurd stadion. Het eiland bezet plaats 200 op de FIFA wereldranking lijst.

Natio arriveerde donderdag op volle sterkte in Florida, nu de zogenoemde Diaspora-spelers toch toestemming hadden gekregen om af te reizen naar de VS. In eerste instantie was door de Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt, dat de Diaspora-spelers afkomstig uit zogenoemde Europese Schengenlanden, veertien dagen in quarantaine zouden moeten, waardoor zij de wedstrijd tegen Aruba zouden missen. Na inspanningen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en het Surinaams Olympisch Comité kregen de spelers alsnog dispensatie om richting Florida te vertrekken, tot grote opluchting bij vooral de spelers en coach Dean Gorré. 

Vermoeiende reis, maar spelers in opperbeste stemming 

De reis naar Sarasota verliep niet vlekkeloos. Tijdens de vlucht richting Florida kregen de spelers te horen, dat het toestel niet kon landen op het vliegveld van Sarasota vanwege het ontbreken daar van US Customs, de douane. Geland zou worden op Tampa International Airport. Maar, ook dat ging niet door, zo kreeg Natio te horen. De vlucht zou naar Miami gaan en dat had tot gevolg kunnen hebben een busreis van zo’n 4.5 uur naar Sarasota. Uiteindelijk liep alles toch nog goed af en bleek het toestel alsnog te mogen landen op de luchthaven van Tampa. Daar werden de spelers en het begeleidende team echter onaangenaam verrast door zo’n twee uren vertraging bij US Customs. Vervolgens wachtte de ploeg nog een busreis van zo’n drie kwartier naar Sarasota.

De spelers van Natio waren donderdagmiddag rond half drie vanaf de J.A. Pengelluchthaven vertrokken en arriveerden al met al pas vrijdagochtend om twee uur bij hun hotel in Sarasota, zeer vermoeid.

Maar, vrijdagochtend konden de spelers zich in hotel Ramada Sarasota in Sarasota, tegoed doen aan een heerlijk ontbijt, alvorens te gaan trainen. De spelers waren fris, vrolijk en enthousiast, ondanks de vermoeiende reis met hindernissen de vorige dag. Ze zijn klaar voor de wedstrijd tegen Aruba zaterdagavond.

Aruba onder leiding van Stanley Menzo

Het team van Aruba staat overigens onder leiding van bondscoach Stanley Menzo (57), de voormalige doelman van onder meer Ajax, PSV en Oranje. Als technisch manager heeft Menzo een jaar geleden een driejarig contract getekend op het eiland. Menzo heeft geen Eredivisie-spelers tot zijn beschikking. Joshua John (VVV-Venlo), Gregor Breinburg (clubloos) en Terence Groothusen (Alemannia Aachen) zijn de bekendste internationals. De rest van de jongens speelt vooral in de top van het amateurvoetbal. Menzo was eerder coach van onder andere FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK, Ajax Cape Town en recentelijk Beijing Guoan.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: