Liftende neef (54) steelt US-dollars van zijn nichtje

Agenten van het politiebureau van Latour hebben donderdag 18 maart de 54-jarige M.S., meer bekend als ‘Foxoe’ op zijn woonadres aangehouden op verdenking van diefstal van een bedrag in Amerikaanse dollars van zijn nichtje, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 26 maart.

Het nichtje had diezelfde dag aangifte van diefstal tegen M.S. gedaan. De vrouw verklaarde tegenover de politie, dat zij op de Indira Gandhiweg reed en dat zij in de nabije omgeving van Latour haar neef een lift aanbood. Daarbij liet zij M.S. weten, dat zij even naar het CBB zou gaan om enkele stukken in orde te maken.

Bij aankomst bij het CBB Latour stapte de jonge vrouw uit de auto en liet haar twee minderjarige kinderen met haar neef in de auto achter. Voordat zij uitstapte, zette zij haar tas op de achterzitting, waar haar kinderen zaten.

Terwijl de vrouw bezig was haar zaken af te handelen, merkte zij op dat zij niet genoeg geld bij zich had en liep terug naar de auto. Tot haar verbazing trof zij haar neef, die naar heel luide muziek luisterde, op de bestuurderszitting, die tegen de achterzitting was, geleund aan.

Haar aandacht werd toen getrokken door de ritssluiting van haar tas en portemonnee die open stonden. Toen het nichtje geld uit haar portemonnee haalde, ontdekte zij dat zij maar US$ 85 dollar had, in plaats van US$ 485.

Tot twee keer vroeg zij aan haar neef of hij dat geld had weggenomen. Hij ontkende dat. De vrouw handelde vervolgens haar zaken af, waarna zij weer plaats nam in de auto en zei tegen haar neef dat ze naar het politiebureau zou rijden. Ter hoogte van het politiebureau vroeg M.S. zijn nichtje om even te stoppen om zijn dochter, die in de nabije omgeving werkzaam is, even te bezoeken. Hierna zag de het nichtje de man niet meer en deed zij aangifte bij de politie.

Tijdens de aangifte bleek uit de administratie, dat M.S. zich meermalen schuldig heeft gemaakt aan diefstal. De politie stelde gelijk een onderzoek in, waaruit duidelijk werd, dat de verdachte naar Wintiwai ging, waar bekenden hem met een geldbedrag in US$ zagen.

De verdachte neef werd diezelfde dag nog op zijn woonadres aangehouden. Hij legde tegenstrijdige verklaringen af. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd M.S. in voorlopige verzekering gesteld

error: Kopiëren mag niet!